Részletes keresés

Csütörtökön startol az Art Market Budapest

Két nap múlva ismét a kortárs művészeté a főszerep a Millenárison, ahol találkozhatnak egymással a kortárs művészet kedvelői, a gyűjtők és a műtárgykereskedelem szereplői. Hogy miért lesz érdemes ellátogatni Közép- és Kelet-Európa legnagyobb nemzetközi kortárs képzőművészeti vásárára? Először is azért, mert jóval több, mint egy vásár, hiszen számtalan program kíséri. Aztán azért, mert a legkülönbözőbb nemzetközi galériák kínálatát tekinthetjük meg, idén négy kontinens száz országából érkezik több mint 100 kiállító, így 500-nál is több művész munkáival ismerkedhetünk meg az eseményen. Az Art Market Budapest mellett az Art Photo Budapest és a Visegrad Contemporary kulturális fesztivál is számos érdekességet ígér. Idén a fotográfia és Közép-Európa művészete kerül a rendezvény fókuszába. A CAFe Budapest fesztivállal és Budapest Fővárossal való együttműködés eredményeként külső helyszíneken is számtalan program várja az érdeklődőket.

Csütörtökön startol az Art Market Budapest


Art Market Budapest 2017, Millenáris

A Visegrád Contemporary keretén belül visegrádi galériaszigetek épülnek, valamint a négy országból meghívást kapott egy-egy művész, akik kiemelten kerülnek bemutatásra. A négy művész Tomek Baran lengyel festőművész, Lukas Rittstein cseh szobrászművész, Robitz Anikó magyar fotóművész és Erik Sikora szlovák médiaművész.

A vásár kísérőeseményeként zajló Inside Art műtárgypiaci konferencia neves, elismert szakértők segítségével reflektál napjaink műkereskedelmének sajátosságaira. Pódiumbeszélgetések, könyvbemutatók, filmvetítések színesítik a programokat, amelyek érdekesek lehetnek a szakemberek és a műkedvelő közönség számára is. Az egyik beszélgetés témája például az online vásárlás mind nagyobb térhódítása a műtárgykereskedelemben. A fotográfia az Inside Art programoknál is szerepel, a 14-ei napot egyenesen a fotóművészetnek szentelték a szervezők, különösen érdekesnek ígérkezik Mia Fineman, a Metropolitan Museum of Art kurátorának előadása a MET fotógyűjtéséről. Az Inside Art eseménysorozatról itt írtunk bővebben.

Az Art Photo Budapest Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vására, így aztán kiemelt érdeklődés övezi. A rendezvényre 3 kontinensről érkeznek a művek, a mezőny kifejezetten erős. Fontos szerephez jut a világszínvonalú hazai fotográfia is.

Az Art Market Budapestre tehát érdemes elmenni, hiszen a változatos programkínálatban mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Mi biztosan ott leszünk!

Art Market Budapest, október 11-14, Millenáris, Budapest
Az eseményről további információkat itt talál.

Szerző: műtárgy.com

Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.