Részletes keresés

Fesztiválhangulatban a Falk Miksa utca - Májusban újra Falk Art Fórum

Május 18-án ismét megrendezik a Falk Art Fórum Antik és Modern Művészeti Fesztivált a Falk Miksa utcában. Ez lesz a tizenkilencedik alkalom. Ezen a napon mintegy 20 galéria ünnepli a kultúrát és a művészetet. A Falk Art Fórum a lipótvárosi művészeti negyed egyik legizgalmasabb programja, ahol idén is színes és izgalmas kiállításokkal, különleges tárlatvezetésekkel, tematikus sétákkal, művészeti előadásokkal, kortárs művészek által színesre festett padokkal várják a nagyérdeműt – ráadásul nemcsak a kultúra és művészet iránt érdeklődő felnőtteket, hanem a legkisebbeket is, akik a kincskereső játékon különböző ajándékokat nyerhetnek. Minden program ingyenes!

A 19. Antik és Modern Művészeti Fesztiválon délután 2 órától este 9-ig a Kossuth tér és a Szent István körút közötti utca egy napra sétálóutcává alakul. Több kerekasztal-beszélgetéssel is várják az érdeklődőket, többek között Varga Judit kétszeres Emmy-díjra jelölt díszlettervezővel és Kajdi Csabával, a VisageModel vezetőjével Szegal Hanna Lea művészeti menedzser beszélget az egyedi és tucat termékekről, így tárva fel a tárgyak személyes történeteit, míg a Pintér Galériában a Ziggy Art Fair, Fiatalok a kortárs piacon – A gyűjtők, a művészek és a szakértők szempontjai névre keresztelt kortárs kiállítás és vásár kapcsán járják körül a kortárs műgyűjtés lehetőségeit, a Nagyházi Galériában a legendás gyűjtőre és műkereskedőre, Nagyházi Csabára emlékeznek Bánó András vezetésével. Somlai Tibor designer pedig az 1900-as évek nagypolgári és arisztokrata enteriőrjeiről tart érdekes és élvezetes előadást.

A kültéri programokra délután fél 3-tól várják az érdeklődőket, amikor is a Falk Miksa utca történetébe nyerhetnek bepillantást Balázs Kata idegenvezető, újságíró segítségével, fél 5-től pedig egy galériák közötti sétára invitálnak minden látogatót, ahol a galériák tulajdonosai mesélnek különböző érdekességekről a hallgatóságnak.

Természetesen a zene sem maradhat ki a programból. Az Odett által útjára indított, #zenélazutca névre hallgató program népszerű utcazenészeinek most a Falk Art Fesztivál ad utcaszínpadot. A hamarosan megjelenő harmadik Fortepan-album, a Kérek egy feketét a kávéházi kultúrát mutatja be a Fortepan fotóarchívum képein keresztül. Ezek a fotók és a névadó Forte gyár termékei adták az ötletet egy rendhagyó és izgalmas design táska kollekcióhoz, amely a Falk Art Fórumon mutatkozik be, tervezője pedig a kortárs divattervező, KOBY.

A japán–magyar diplomáciai kapcsolatok fennállásának 150. évfordulója alkalmából a Falk Art Fórumon számos japán tematikájú program közül választhatnak a látogatók: teaszertartáson vehetnek részt, kimonó bemutatót láthatnak, origamit hajtogathatnak, valamint haiku írására és versmondásra is lesz lehetőségük, de akár a kalligráfia művészetével is megismerkedhetnek. Természetesen nem maradhat el a szusi és szaké kóstolás sem.

A Falk Art Fórum egyik célja, hogy a hirdetéseikkel a médiában jelenlévő kommersz áruházláncok mellett figyelmet keltsen az egyedi, a régről megőrzött, a személyes ízlés szerint összeválogatott lakberendezési tárgyak iránt. Hogy rávezesse a látogatókat a gyűjtés örömére, amit nemcsak milliós befektetéssel, hanem a galériások, régiségkereskedők segítéségével összeválogatott darabokkal, elérhető áron is meg lehet szerezni.

A részletes programokról bővebb információ a www.falkart.hu oldalon található.

Facebook-esemény: www.facebook.com/events/1338715299602806

 

 

További cikkek
Fedezd fel a műtárgyak titkos életét!

Fedezd fel a műtárgyak titkos életét!

2024-04-30

A műtárgy.com idén május 23-25. között nyolcadik alkalommal rendezi meg nagyszabású művészeti programsorozatát: a háromnapos Műtárgyak Éjszakája Fesztivál 70 fővárosi helyszínen, 100-nál is több programmal várja az 

Rekordszámú művész a 2024-es Velencei Biennálén

Rekordszámú művész a 2024-es Velencei Biennálén

2024-04-26

A Velencei Biennálé a kortárs művészet legnagyobb nemzetközi bemutatója. Az itt szereplő művészek azonnal a világ legkiválóbb szakembereinek és mega-galériáinak látókörébe kerülhetnek, ami felpörgetheti a karrierjüket. A Biennálé kurátora minden évben komoly befolyással bír, hiszen többek között ő választja ki a rendezvényen kiállító alkotókat, akiket a művészeti világ figyelmébe kíván ajánlani.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.