Részletes keresés

Kihagyhatatlan külföldi kiállítások 2019-ben

Úgy tűnik, hogy idén számos kihagyhatatlan kiállítást rendeznek világszerte. Nagy mesterek emlékéveihez kapcsolódó események éppúgy jelen lesznek, mint a meglepő megközelítéseket sugalló, ám rendkívül izgalmasnak ígérkező tárlatok. Talán még nem késő a kedvencekhez igazítani a tervezett utazásokat, 10 ígéretes tárlatot mutatunk.


Hockney - Van Gogh: The Joy of Nature


A Van Gogh Museum érdekes feladatra vállalkozott: márciusban nyíló tárlatán két roppant népszerű művész, Van Gogh és David Hockney munkáit teszi egymás mellé. Hockney-t általában a nagyméretű, úszómedencés képeiről ismerjük, most azonban a yorkshire-i tájképei játsszák majd a főszerepet.

Van Gogh Museum, márc.1. - máj. 26.

Kihagyhatatlan külföldi kiállítások 2019-ben


David Hockney: The Arrival of the Spring in Woldgate, East Yorkshire, 2011 (forrás:Van Gogh Museum)


Leonardo da VinciA nagy mester halálának 500. évfordulóját számos rendezvény kíséri, az egyik a Louvre-ban megrendezésre kerülő, nagyszabású kiállítás. A párizsi múzeum gyűjteményében van a festő ismert munkásságának majdnem harmada, ezenkívül érkezik kép például II. Erzsébet gyűjteményéből is.

Musée du Louvre, 2019. okt. 24. - 2020. febr. 24.

Kihagyhatatlan külföldi kiállítások 2019-ben


Leonardo da Vinci: Portrait de femme, dit la belle Ferroniére, 1490 (forrás: artnet)


PrehistoryA Centre Pompidou-ban májustól modern műalkotások és a paleolitikumból, illetve a neolitikumból származó tárgyak összehasonlítását végezheti el a látogató. Olyan művészek munkái lesznek kiállítva, mint Picasso, Miró, Cézanne, Klee, Giacometti, Max Ernst, Joseph Beuys és Louis Bourgeois.

Centre Pompidou, máj. 8. - szept. 16.

Kihagyhatatlan külföldi kiállítások 2019-ben


Louis Bourgeois: Harmless Woman, 1969 (forrás: Centre Pompidou)


All the RembrandtsA művész halálának 350. évfordulója alkalmából egy éven át tartó ünneplés részeként rendezi meg a Rijksmuseum azt a tárlatot, ahol a festő 22 festménye, 60 rajza és több mint 300 nyomata lesz kiállítva. Júliustól a múzeum látogatói élőben is követhetik az Éjjeli őrjárat restaurálását - a folyamatot online is közvetíti majd a Rijskmuseum. Október 11-étől pedig egy másik tárlaton nemzetközi kontextusba helyezik Rembrandt munkásságát, összevetve 17. századi spanyol műalkotásokkal, Velázquez alkotásaival.

Rijksmuseum, febr. 15. - jún. 10.

Kihagyhatatlan külföldi kiállítások 2019-ben


Előkészítő vizsgálatok (forrás: Rijksmuseum)


Mark RothkoAz absztrakt expresszionizmus mesterének szentelt tárlat miatt ismét érdemes lesz ellátogatni Bécsbe. A kiállítás szervezésében az amerikai festő gyermekei is részt vettek, így a családi gyűjtemény egyes darabjai is láthatók lesznek majd. A kiállításról itt írtunk.

Kunsthistorisches Museum, márc. 12. - jún. 30.

Kihagyhatatlan külföldi kiállítások 2019-ben


(forrás: Frieze)


Koloman Moser - Universal Artist between Gustav Klimt and Josef HoffmannBécsben maradva már látogatható a bécsi szecesszió kiemelkedő alakjának munkásságát bemutató kiállítás. A Wiener Werkstätte egyik alapító tagja több műfajban is maradandót alkotott, a Gesamtkunstwerk szellemében képző- és iparművészeti munkái is kivételes tehetségről árulkodnak. Klimt és Josef Hoffmann mellett fontos szerepet játszott Bécs művészeti megújulásában.

MAK Exhibition Hall, 2018.12.19. - 2019. 04.22.

Kihagyhatatlan külföldi kiállítások 2019-ben


Moser-karosszék (forrás: MFAH)


Keith HaringHaring festményei, rajzai és szobrai lesznek láthatók a Tate Liverpoolban. A munkák megvilágítják a 80-as évek New York-i miliőjét, videók, fotók teszik még árnyaltabbá a képet. A művész társadalmi és politikai kérdésekben - AIDS, homofóbia, rasszizmus - is hallatta a hangját, munkáit graffitik és a pop art inspirálták.

Tate Liverpool, jún. 14. - nov. 10.

Kihagyhatatlan külföldi kiállítások 2019-ben


Keith Haring: Cím nélkül, 1983 (forrás: Tate)


Sofonisba Anguissola and Lavinia FontanaAnnak ellenére, hogy a 16. században a női művészek helyzete nem volt könnyű, Sofonisboa Anguissola, aki II. Fülöp király udvari festője volt és Lavinia Fontana, akit az első hivatásos női festőként tartanak számon, sikeres és keresett művészek voltak. Sofonisboa nemesi származású hölgyként nem kapott fizetséget a képeiért, míg Lavinia a családját támogatta bevételéből. A kiállítás a Prado bicentenáriumi ünnepségeinek része.

Prado, 2019. okt. 22. - 2020. febr. 2.

Kihagyhatatlan külföldi kiállítások 2019-ben


Lavinia Fontana: Portrait of a Noblewoman, 1580 k. (forrás: artnet)


Bill Viola / MichelangeloMichelangelo rajzai és Taddei Tondója együtt lesz bemutatva az amerikai videóművész, Bill Viola munkáival a londoni Royal Academy of Arts-ban. A párosítás megdöbbentő lehet, de mindkét alkotó a születés, élet és a halál nagy kérdéseivel foglalkozott.

Royal Academy of Arts, jan. 29. - márc. 31.

Kihagyhatatlan külföldi kiállítások 2019-ben


(forrás: Aesthetic Magazine)


The Young Picasso - Blue and Rose PeriodsA svájci Fondation Beyeler eddigi legnagyobb dobására vállalkozik, Picasso korai, a rózsaszín és kék korszakából származó mesterműveit állítja ki. A kiállítás kronologikus rendben mutatja be a művész spanyolországi és franciaországi utazásai során készített alkotásait.

Fondation Beyeler, febr. 3. - máj. 26.

Kihagyhatatlan külföldi kiállítások 2019-ben


Pablo Picasso: Femme en Chemise (Madeleine) (forrás: artnet)


Forrás: artnet
Szerző: műtárgy.com

Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Fehér arany - Mindent a porcelánról!

Fehér arany - Mindent a porcelánról!

2019-04-18
A porcelánt régen fehér aranynak hívták, mivel nagyon értékesnek számított, az előállítását pedig titok övezte. A porcelánkészítés komoly mesterségbeli tudást és technikai felkészültséget igényel. Az anyag rendkív
Szavazz a kortárs magyar irodalomra!

Szavazz a kortárs magyar irodalomra!

2019-04-16

Három verseskötet, három regény, egy dráma,- és két novelláskötet továbbá egy a siker egyetemes törvényeit összefoglaló tényirodalmi alkotás közül kerülnek ki az idei Libri irodalmi díjasok. A közönség már szavazhat kedvenc kortárs írójára.

Maurer Dóra-kiállítás nyílik a Tate Modernben

Maurer Dóra-kiállítás nyílik a Tate Modernben

2019-04-09

Maurer Dórának egyéni kiállítása nyílik a világ egyik legfontosabb művészeti intézményében, a londoni Tate Modernben. A tárlat augusztus 5-étől egészen 2020 július 5-éig, tehát majdnem egy teljes évig látogatható lesz.

Deim Balázs: Hétköznapi galaxisok - kiállítás

Deim Balázs: Hétköznapi galaxisok - kiállítás

2019-04-08

Deim Balázs eddigi munkáiban is alapvetően a minket körbevevő térrel foglakozott. Már a első sorozataitól erre koncentrált. Említhetjük ezek sorában a nagy feltűnést keltett Surveillance System projektet, vagy a Panel sorozatot, de említhetnénk itt akár a Minimalt is.

Nemzetközi toplistán a Szépművészeti van Dyck festménye

Nemzetközi toplistán a Szépművészeti van Dyck festménye

2019-04-04

A művészeti világban fontos hírforrás, a The Art Newspaper közzétette az elmúlt hónap legértékesebb múzeumi gyarapodásainak listáját. Az öt kiemelt műtárgy között szerepel Stuart Mária Henrietta esküvői portréja, melyet a Szépművészeti Múzeum vásárolt a Christie’s árverésén, igaz, korábban, de a tranzakció nyilvánosságra hozatala alapján márciusi eredménynek számít.

A TOP100 műtárgyaukciós eredmény 2018-ból

A TOP100 műtárgyaukciós eredmény 2018-ból

2019-04-02
Az Artprice nemrég készült el a tavalyi év aukciós trendjeit feldolgozó elemzésével, és ennek a legfontosabb eredményeit most a műtárgy.com ismerteti a magyar olvasókkal. Az elemzés több mint félmillió aukciós eredmény fe

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.