Detailed search

Karácsonyi meglepetések a BÁV decemberi aukcióján (x)

bav_919_ekszer_kiemelt_01_400

A BÁV december 8-9-én rendezi meg karácsonyi aukcióját, immár a MOM Kulturális Központban. Az aukció első napján az ékszerek, a másodikon a Zsolnay-kerámiákkal kiegészült ezüsttárgyak kerülnek Gundel-Takács Gábor kalapácsa alá. Az árverés ismét egy jótékonysági tétellel, egy egyedi tervezésű briliánsgyűrűvel indul, amelynek bevételéből az Országos Mentőszolgálat egy lélegeztető géppel szerelné fel az egyik mentőautóját. Az aukció kiállítását december 6-ig tekinthetik meg a BÁV Aukciósházában.

 bav_921_ekszer_kiemelt_02_400

Az idei ékszerkínálatban egyaránt megtalálhatók a történeti és modern ékszerek, illetve olyan különlegességek mint egy ezüst vadászlánc trófea függőkkel.

A karácsony hagyományos sztártermékei között szerepelnek mindig a férfiórák, a kínálatban megtalálhatók a nagy világmárkák, IWC, Omega, Longines alkalmi órái, a mindennapi viselet kiegészítőjéül a Perrelet, Breitling órák. Ezen felül a férfiakat fehérarany karkötők, gyűrűk, briliánsokkal ékített kézelőgomb-párok is várják. A női kínálatot olyan mutatós ékszergarnitúrák teszik különlegessé, mint a 19. század bravúros mestermunkái, vagy egy 1930 körül készült, briliánsokkal és gyémántokkal díszített fülbevaló pár és egy hozzáillő díszes melltű-függő ékszergarnitúra. A gyöngyök kedvelői válogathatnak a mabe, tengeri tenyésztett és a változatos színvilágú tahiti gyöngyökkel díszített gyűrűk, nyakláncok, fülbevalók közül. Az ékszeraukció utolsó blokkját a befektetési szempontból is figyelemre méltó, nagyméretű brillek uralják. Az ékszerkínálat legdrágább darabja egy fülbevaló pár, melyet két hatalmas méretű, régi csiszolású briliáns tesz kivételessé: kikiáltási ára 6,8 millió forint. 

 bav_921_mutargy_kiemelt_002_cmykb_400

Az aukció második napján 56 darab Zsolnay kerámia kerül igen kedvező kikiáltási áron kalapács alá. A gazdag összeállítás a gyár 1879-1900 évekig terjedő időszakát idézi. Különleges és egységes anyag, reprezentatív válogatását adja Sikorszki Tádé formatervezői, és Zsolnay Júlia, dekortervezői munkájának. Szintén a második napon csillogó ezüst használati és dísztárgyak emelik az ünnepi hangulat fényét. A nagyméretű dísztálak, a szép és változatos formájú cukordobozok, szalvétatartók és kínálók az igen közkedvelt szecesszió, art deco, jugendstil és neobarokk stílusában készültek. Különösen dekoratív az 1860-as évek végén készült nagyméretű kandeláber pár, valamint a szintén e korból származó historizáló fülestálca.

bav_921_mutargy_kiemelt_006_cmyk_400

A BÁV Karácsonyi aukciója 2015. december 8-9-én 17 órától kerül megrendezésre a MOM Kulturális Központban. Az aukciós kiállítás megtekinthető december 6-ig 10-19 óra között a BÁV Aukciósházban (1052 Bp. Bécsi u. 1.).

További információk: www.bav.hu/aukcio

 

More news
Mittersisters – Táskakészítés és képzőművészet kollaborációja a Műtárgyak Éjszakája Fesztiválon

Mittersisters – Táskakészítés és képzőművészet kollaborációja a Műtárgyak Éjszakája Fesztiválon

2024-05-23

A Mittersisters üzlete egy kreatív műhely, ahol bárki megtervezheti és elkészítheti álmai táskáját. A márka 9 évvel ezelőtt lakásstúdióként indult, de gyorsan kinőtte magát: három évvel ezelőtt, a tulajdonos Mitter Anna Róza vezetésével már a belvárosba költözhetett. A cég jelenlegi stúdiója igazi ékszerdoboz: a VI. kerületi, Dob utcában található üzlethelységbe lépve egy jól felszerelt, letisztult belső tér fogadja a látogatókat. Mindemellett több falnyi mini táska várja, hogy felfedezzék és megvásárolják őket.

Festménynyomozás, a műkereskedelem legjei, hogyan készül a műtárgy?

Festménynyomozás, a műkereskedelem legjei, hogyan készül a műtárgy?

2024-05-17

2024-ben nyolcadik alkalommal rendezi meg a műtárgy.com vezető műkereskedelmi információs portál a Műtárgyak Éjszakája Fesztivált rekordszámú, 113 művészeti programmal. Tavalyhoz képest 22 új, összesen 71 helyszínen várják a műtárgyak szerelmeseit.  Az idei év központi tematikája a műtárgyak titokzatos történetére, provenienciájára fókuszál, ezért a restaurátor programok kiemelt szerepet kapnak. Ezeken a műtárgy „lecsupaszodik”, a restaurátorok előtt megelevenedik a műtárgy legféltettebb története: múltja, sérülései, hiányossága vagy éppen az alkotó személyisége is.

Fény derül a Fabergé-tojások titkaira

Fény derül a Fabergé-tojások titkaira

2024-05-15

Ritkaságuk, történelmi jelentőségük, és persze az értékes anyagok felhasználása miatt kelhetnek el akár rekordmagas áron az aukciókon a Fabergé-tojások. Az utolsó tojás, amely árverésre került, a Rothschild család számára készült, és 2007-ben 8,9 millió fontért (18,5 millió dollárért) értékesítették a Christie's New York-i árverésén.  Azonban 2014-ben előkerült egy újabb elveszett darab: a harmadik császári tojás megvásárlója akaratlanul 14 000 dollárt fizetett a 18 karátos tömör aranyból készült műtárgyért egy középnyugati antikváriumban. Ez a tojás az eredetivé nyilvánítása után egyes beszámolók szerint később 33 millió dollárért kelt el.

Új kiállítás nyílt Vasarely és Fajó művészetét bemutatva

Új kiállítás nyílt Vasarely és Fajó művészetét bemutatva

2024-05-15

A bolygó meghódítása címmel nyílt új időszaki kiállítás az MBH Bank Művészeti Alapítvány támogatásával létrejött Hungarian Art & Business (HAB) művészeti központban. A tárlat Victor Vasarely, az op-art kiemelkedő képviselőjének, valamint az őt példaképnek tekintő Fajó János, a geometrikus absztrakció alkotójának közös munkáján kíséri végig a látogatókat egy művészet- és kultúrtörténeti feldolgozás keretében. A Fajó Alapítvány támogatásával és Rieder Gábor kurátor közreműködésével megvalósuló kiállítás egészen szeptember 18-ig tekinthető meg. 

Delacroix mesterműve visszanyerte eredeti színeit

Delacroix mesterműve visszanyerte eredeti színeit

2024-05-11

Delacroix mesterműve visszanyerte eredeti színeit a restaurálásnak köszönhetően. A nyolc réteg lakk idővel elnyomta az ikonikus festmény színeit, mivel a bevonat az oxidációtól megsárgult.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.